MITAS

Istorija marke Mitas se datira od tridesetih godina prošlog veka, kada je prvo u Pragu, Zlinu a posle i u Otrokovicama počela proizvodnja pneumatika. Godine 2016. postaje Mitas sastavni deo grupe Trelleborg. Trenutno gume marke Mitas se proizvode u fabrikama u tri evropskih zemalja i jednom proizvodnom pogonu u Americi. Najnovija fabrika u Evropi, koja se nalazi u Otrokovicama počela je sa proizvodnjom 2013. godine. Proizvode radijalne pneumatike namenjene za najsnažnije poljoprivredne mašine. Druga važna prekretnica bilo je otvaranje fabrike u SAD, gde je 2012. godine počela proizvodnja radijalnih i poljoprivrednih pneumatika Mitas. Proizvodni pogon se nalazi u samom srcu područja američke industrije za farmere, gde rade brojni proizvođači poljoprivrednih mašina. Ogromno, veoma zahtevno američko tržište pruža brendu Mitas snažan potencijal.

U prošlosti je brend Mitas bio prvenstveno orijentisan na evropsko tržište, iz razloga što su prvi proizvodi bili namenjeni prvenstveno Evropi. Trenutno se distribuiraju širom sveta posredstvom globalne prodajne mreže Trelleborg Wheel Systems.

Značajani deo proizvodnje radijalnih poljoprivrednih  pneumatika Mitas za nove traktore i kombajne ide direktno u fabrike renomiranih proizvođača poljoprivredne mehanizacije, kao što su John Deere, Case New Holland, Claas i AGCO.

Kvalitet i pouzdanost su pokretačka snaga marke Mitas. Izlazimo što je moguće više ususret potrebama naših kupaca i pomažemo im da idu ukorak sa dinamičnim svetom poljoprivrede.

Grupa Trelleborg, kojoj pripada  brend Mitas, ima godišnji promet od oko 32 milijarde SEK (3,28 milijardi EUR, 3,69 milijardi USD) i prisutna je u oko 50 zemalja. Grupa se sastoji od pet poslovnih područja: Trelleborg Coated Systems, Trelleborg Industrial Solutions, Trelleborg Offshore & Construction, Trelleborg Sealing Solutions a Trelleborg Wheel Systems. Akcijama društva Trelleborg se trguje na berzi od 1964. godine i kotiraju na berzi Nasdaq Stockholm, Large Cap.