LAUFENN

Poznati proizvođač guma Hankook, predstavio je novi brend sa ciljem da nizom novih proizvoda potrošačima ponudi širi spektar proizvoda kako bi zadovoljio različite potrebe potrošača uz pristupačne cene. Budući da je novi brend Laufenn, uglavnom fokusiran na evropsko tržište, upravo je predstavljena nova linija letnjih guma kako bi se zadovoljile potrebe potrošača kojei traže kvalitet, stil i vrednost. Tri nova dezena guma su razvijena posebno za potrebe regionalnog tržišta, sa zaokruženim asortimanom, koji se dobro uklapaju u svakodnevne potrebe. To su tri linije guma: S Fit EQ, G Fit EQ i X Fit Van.

Laufenn S Fit EQ opremljene su naprednim aqua hydro dizajnom blokova, koji u kombinaciji sa četiri glavna kanala pružaju efikasnu prevenciju pojave akvaplaninga. Ivice blokova i omotač od polimera podržavaju drenažu, što za rezultat ima visoke performanse u kategoriji upravljanja i kočenja, kako na vlažnim, tako i na suvim podlogama. Guma Laufenn S Fit EQ osigurava optimalne performanse i dobru stabilnost zbog povećane čvrstoće blokova, uzdužna rebra omogućavaju dobru bočnu stabilnost, snižavajući nivo buke. Osim toga, tu je i dodatni rubni pojas u samom omotaču za poboljšanje performansi pri većim brzinama.

Ove gume dostupne su rasponu veličina 15″-19″ , širinama gaznog sloja 185-255 mm, sa visinama profila u serijama 35-65, sa odgovarajućim brzinskim indexima u rasponu od H (210km/h) do Y (300km/h).

Gume Laufenn G Fit EQ imaju 4 rebra omotača i optimizirane dubine kanala, što osigurava mirnu i tihu vožnju u svim eksploatacionim uslovima. Kanali lamela omogućavaju brzo odvođenje vode, što poboljašava ponašanje na mokrom kolovozu. Poseban spoj baze i omotača i hibridna smesa gaznog sloja osiguravaju ravnomeran raspored opterećenja. Ovim se smanjuju vibracije, poboljšava udobnost i produžava životni vek gume i smanjuje potrošnju goriva.

Gume Laufenn G Fit EQ su dostupne sa prečnicima od 13 do 17 inča, širinama gaznog sloja od 135 do 225 mm, visinama profila od 55 do 80, kao i brzinskim indeksima od T(190km/h) do H(210km/h).

Gume Laufenn X Fit Van, kao što im i sam naziv nagoveštava, namenjene su za laka komercijalna vozila. Zahvaljujući dvostrukom sloju u konstrukciji karkase, njihova struktura je ojačana, što je ključni faktor za povećanu nosivost i otpornost na oštećenja. Gazeći sloj je posebno adaptiran kako bi se osigurao što bolji kontakt sa podlogom, povećala kilometraža i smanjila potrošnja goriva. Centralna rebra su ojačana i imaju 3D bočne brazde, kao i 3D ivice blokova, što osigurava dobru trakciju i kočenje.

Gume Laufenn X Fit Van dostupne su sa prečnicima od 14 do 16 inča, širinama gaznog sloja od 165 do 235 mm, visinama profila od 60 do 82, brzinskim indeksima od R(170km/h) do H(210km/h), sa indeksima nosivosti od 100(800kg) do 112(1120kg).